EVERLAM Haberler

    Sikiştirma merdanesi hattinda lamine etme

    [fa icon="calendar"] Feb 5, 2018 8:54:53 AM

    Lamine işiyle uğraşanlar çok iyi bilirler: sıkıştırarak ince levha yapmak camı lamine etme sürecinin kritik aşamasıdır çünkü uygunsuz şekilde ayarlanan ve yetersiz şekilde kontrol edilen parametreler, laminatta havayla ilgili ve bazen de onarılamaz kusurlara neden olacaktır. 

    Bu kusurlar otoklavda daha da kötüleşebileceğinden, sıkıştırma merdane hattının (nip roller line) doğru konfigürasyona sahip olması önemlidir. Cam lamine etme süreci boyunca PVB’nin mekanik özelliklerini etkilediğinden, hattaki ve ortamdaki sıcaklık kilit bir parametredir. Doğru sıcaklık, PVB yüzeyini düzenli olarak yumuşatacak ve sıkıştırma merdanesinin basıncı altında hava çıkışına izin verecektir. Kenarlarda sıcaklık çok yüksek olursa, hava içeride hapsedilecek ve kabarcıklar oluşacaktır. Hat kontrol unsurları düşük performanslı parametrelerle başlatıldığında, düzeltici eylemin çok geç kaldığını ve üretimin bir kısmının başarısızlığa uğradığını çok sık görürüz.

    Nihai olarak, laminatların sağlamlığı doğrudan sıcaklığa bağlıdır. Sıcaklığı etkin şekilde kontrol etmek, kaliteli ürünlerin imalatı için son derece önemlidir. Isı yayımı ve kızıl ötesi ışıma sistemleri, doğru sıcaklıkta laminasyona izin vermek için bunların arasındaki etkileşimi operatörün iyi anlamasını gerektirir.

    Lamine cam üreticilerinin karşılaştıkları sorunların çoğu, üretim hattının yetersiz kontrolünden kaynaklanmaktadır. EVERLAM’de, yaratıcı çözümler bulmak ve sorunları gidermek, iyileştirmeleri tasarlamak için müşterilerimizle yıllardır çalışarak edindiğimiz derinlemesine teknik bilgi ve uzmanlığa sahibiz. Üretim işlemlerinizin verimliliğini artıracak teknik yardım, araçlar ve programları sağlamak için lamine hattı üreticileri ve laminecilerle çalışıyoruz. Ayrıca, üretim ve bakım ekibinin eğitimine de yardımcı oluyoruz.

     

    Teknik servislerimize dair daha fazla bilgi için, info@everlam.com adresine e-posta göndererek veya +32 15 48 08 00 nolu telefonu arayarak EVERLAM ile iletişime geçebilirsiniz.

    Stay connected!

    Bleiben Sie auf dem Laufenden!

    Restez connectés !

    Restiamo in contatto!

    Fique conectado!

    ¡No desconecte!

    Haberdar olun!

    Recent Posts